www.Sportygundogs.com

Besøg min web-butik; www.sportygundogs.com , hvor kvalitets træningsartikler, hundepuder og andet til den arbejdende hund er nøje udvalgt efter at det er blevet testet her i kennelen og til vores træning.

søndag den 4. oktober 2009

En stomfuld og meget dejlig weekend er overstået

Hold fast en herlig weekend - Walk up træning på Tranekær på Langeland.
Det var Birgitta og Janne fra Kennel Meadowlark i Sverige, der havde arrangeret træningen på Langeland. Vi havde Charlie, Mummi og Penny med. Derudover var Flemming og hans Batmoors´ Flying Fiona med og Johannes var med, med henholdsvis Batmoors´ Gentle Mary Princess og Batmoors´Gentle George Will.
Birgitta havde Will med - far til Pennys hvalpe (Leadhills kuldet). og søndag havde vi også selskab af Danny Fraiser med hans to tæver.
Janne havde sin spaniel med og drev såter af både Lørdag og Søndag med sin dygtige spaniel Skye. Katarina Og Emil var med helt fra Sverige for at være skytter. De har begge en hvalpe efter Penny og Will kuldet. Begge kunne de berette om at det går fint med hvalpene deroppe i Sverieg. En enkelt dansker havde også sneget sig med som skytte, nemlig Hans. Og vi var imponerede - han kan skyde den mand. Rigtig mange "sjove fugle" fik Hans skudt til os i løbet af weekenden.

Vi drev små hegn af , majs remiser, lange grøfter og enkelte ´små skovsåter. Pga. det meget stormfulde regnvejr fik vi en ekstra udfordring med. Det blev hurtigt til "svære" fugle i strid kuling - modvind, men så fik vi trænet den ekstra udfordring.
Ideen var at der i snit skulle komme én - to fugle til hver hund i hver såt - gerne mange forskellig situationer - og det fik vi til dels. Det er svært at planlægge sådanne såter, men vi fik træning på jagt og det var vigtigst. Man kan ikke skabe lignende forhold for hundene med dummyer osv.
Vi havde mulighed for at afprøve om de kunne blive sidende - selvom sidemanden sendte sin hund afsted.
Vi havde såter hvor gik walk up med hundene på linie - og andre såter, hvor vi "stod for " på ægte A-prøve vis. Vi forsøgte at stå tæt, gå tæt osv. for at lægge ekstra pres på hundene i nogle såter. Vi havde lange fine markeringer og også gode dirrigeringsfugle.

Jeg havde Penny med både lørdag og søndag og vi har haft to rigtigt gode dage. Jeg er blevet meget mere bevidst om hvad der skal trænes (dirigering i modvind - til siden) og så fik vi nogle gode succeser sammen, hvor det kunne betale sig for Penny at stole på mig. ¨
Penny og jeg sluttede søndagen af med en løber - ude på 150 m. og bagefter dirrigering i modvind, som Penny løste super fint.
Thomas skiftede mellem Mummi og Charlie og havde rigtig gode fugle med begge hunde. Nu gælder det A- prøverne i vinderklasse resten af efteråret.

Her til aften - efter en tur i skoven, men de stakkels hunde, der ikke fik lov at komme med, nyder vi en G&T sammen med Birgitta inde i varmen.
Birgitta og Will bliver her hos os til på onsdag, hvor de sammen med Thomas og Charlie skal til Bognæs på International A-prøve.
Så forhåbentlig får vi et par dage med god træning.

Jeg har taget nogle gode billeder fra dagene, men de må vente en dag eller to. Der er helt sikkert ikke sidste gang vi deltager i sådan en træning.

2 kommentarer:

Katarina sagde ...

Thank you for the lovely lunch on sunday! We didn't have to eat anything more on our trip home. Candy doesn't count:-) Take care! Katarina

jacobfoged sagde ...

Det lyder som en fantastisk weekend. Her er der bare blevet trænet tilbagesending med den enlige due jeg skød i lørdags og på trods af løbetid gik det godt. Vi ses fredag
jacob